پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز شنبه ، 1403/09/03

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس برنامه دیابت و فشارخون معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویراحمد، گفت: طی سال¬های اخیر افزایش شیوع بیماری دیابت در جهان، این بیماری را به بزرگترین اپیدمی تاریخ تبدیل کرده است. بیش از 463 میلیون نفر از مردم 20 تا 79 سال جهان مبتلا به دیابت هستند

 


 


کارشناس برنامه دیابت و فشارخون معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویراحمد، گفت: طی سال­های اخیر افزایش شیوع بیماری دیابت در جهان، این بیماری را به بزرگترین اپیدمی تاریخ تبدیل کرده است. بیش از 463 میلیون نفر از مردم 20 تا 79 سال جهان مبتلا به دیابت هستند


به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، سید عابد توفیقیان افزود:پیش بینی می شود تا سال 2045 تعداد بیماران بالغ بر 700 میلیون نفر گردد. بیش از یک میلیون کودک و نوجوان در سراسر دنیا مبتلا به دیابت نوع یک هستند. سالانه چهار و نیم میلیون نفر به دلیل دیابت جان خود را از دست می دهند.


وی تصریح کرد: در سال 2019 میلادی بیش از 4 میلیون و200 هزار نفر به دلیل این بیماری جان خود را از دست دادند.


وی با بیان اینکه در کشور ما نیز بیش از پنج و نیم میلیون نفر از افراد بالای 25 سال مبتلا به دیابت هستند، گفت: حداقل 11 درصد جمعیت بالای 25 سال از بیماری دیابت رنج می برند. حداقل 75 درصد این بیماران از بیماری خود آگاه هستند. در استان بیش از 21 هزار بیمار دیابتی شناسایی شده که هر ماه توسط مراقبین سلامت و هر سه ماه هم یکبار توسط پزشک مراقبت می شوند.


توفیقیان اضافه کرد: امسال نیز به منظور آگاهی عموم هموطنانمان درباره بیماری دیابت و تاکید بر اهمیت اصلاح شیوه زندگی، همانند سال­های گذشته روزهای 22 لغایت 28 آبان ماه به عنوان هفته ملی دیابت نامگذاری شده است.


 


وی با اشاره به شعار روز جهانی دیابت «مراقبت دیابت،امروز بیشتر از همیشه» می­باشد، گفت: در طول هفته ملی دیابت، به کلیه­ی همکاران محترم در شبکه  های بهداشت درمان توصیه می­شود که با حمایت ذینفعان و کمک سایر سازمان­ها، برنامه­های مناسبی را در طول هفته اجرا نمایند.


 


کارشناس برنامه دیابت مرکز بهداشت استان، ادامه داد: افزايش قند خون در بدن، بيماري ديابت ناميده مي شود،اين بيماري انواع مختلفي دارد، ولي به طورعمده به: الف) ديابت نو ع 1 ب) ديابت نو ع 2 ج) ديابت بارداري، تقسيم مي شود که بيش از 90 درصد بيماران مبتلا به ديابت از نوع 2 هستند و  حدود 10 درصد از ديابت نوع 1رنج مي برند.


 


سید عابد توفیقیان در ادامه با بیان اینکه بيشتر افراد مبتلا به ديابت نوع 2 بزرگسال و چاق هستند، گفت: ديابت نوع 1 بيشتر در كودكان و نوجوانان ديده شده و باعث لاغري و ضعيف شدن بيماران مي شود، و ديابت بارداري به افزايش قند خون در دوره بارداري اطلاق ميشود كه   معمولاً 4 تا 12 هفته پس از ختم بارداري بهبود مي يابد.


وی بیان داشت: عامل بروز ديابت نوع 1 كاهش يا عدم ترشح هورموني به نام انسولين است به طور معمول، در ديابت نو ع 2 مقدار ترشح انسولين طبيعي است و يا حتي افزايش يافته است، اما سلول هاي بدن حساسيت خود را به انسولين ازدست داده اند كه اين وضعيت مقاومت به انسولين ناميده مي شود.


توفیقیان، علت اصلي بيماري ديابت هنوز به طور كامل شناخته نشده، اما برخي از مهمترين دلايل بروز بيماري ديابت به شرح زير است:


نوع 1: استعداد ژنتيكي (ارثي)، اختلال ها و بيماري سيستم ايمني بدن (سيستم ايمني بدن به اشتباه عليه سلو لهاي


سازنده ي انسولين موادي مي سازد كه اين سلول ها را از بين مي برد)، بعضي ويروسها و سموم.


نوع 2: در افراد بزرگسال (با سن بيش ا ز 30 سال ) عواملي از قبيل اضافه وزن و چاقي، كم تحركي، سابقه ي فاميلي و


ارثي، چربي و فشارخون بالا مهم ترين علل بروز ديابت نوع 2 هستند.


وی در پایان به مهمترین علائم ديابت نوع 1 که معمولاً شديد و ناگهاني بوده خاطر نشان کرد: تشنگي زياد و نوشيدن آب بسيار (پرنوشي)، گرسنگي (پرخوري)، درار زياد (پرادراري)، خستگي زياد،كم شدن وزن بدن و لاغري، تاري ديد، ادرار شبانه، عفونت هاي مكرر، تأخير در بهبود زخم ها و بريدگي ها، بدليل سير بطئي افزايش قند خون در مبتلايان به ديابت نوع 2 معمولاً اين نوع بيماري ديابت بدون علامت است.


به گزارش وب دا: کمیته استانی هفته ملی دیابت با حضور مهندس محمد رضا قلعه گلاب معاون فنی معاونت بهداشتی و سایر گروه های تخصصی مرتبط با هدف چگونگی برگزاری شعار های تدوین شده این هفته درسالن اجلاس مرکز بهداشت استان برگزار شد.


ارسال خبر/ سید حسین رازیان